FC Twente wil door met trainers Schreuder en Jansen

FC Twente wil ook komend seizoen vasthouden aan het trainersduo Alfred Schreuder en Michel Jansen. Hoewel de Enschedese club er voor het eerst sinds 2006 niet in slaagde zich te kwalificeren voor Europees voetbal, is de clubleiding tevreden over de ontwikkeling die onder het tweetal in gang is gezet.

FC Twente wil door met trainers Schreuder en Jansen

FC Twente studeert momenteel vooral op de vorm waarin het duoschap kan worden gegoten. Schreuder is vorige week begonnen aan de tijdrovende cursus die hem over een jaar het diploma coach betaald voetbal moet opleveren.

De afgelopen maand werd de assistent-trainer uit de wind gehouden door hoofd opleidingen Michel Jansen, die door FC Twente als gediplomeerd trainer naar voren was geschoven. Voor de buitenwacht fungeerde Jansen vooral als stroman, omdat Schreuder de eindverantwoordelijkheid bleef houden.

Als FC Twente besluit om de huidige bezetting van de dug-out komend seizoen door te trekken, zal Jansen meer naar buiten treden ten einde hem ook een duidelijk profiel te geven. De Enschedese club moet in ieder geval op zoek naar een nieuwe trainer voor de beloften, omdat het contract met Patrick Kluivert na twee seizoenen vrijwel zeker niet verlengd wordt. (Peter Wekking)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen