FC Twente wacht nog op papieren van Ünal en Yeboah

Reacties

Het is nog maar de vraag of trainer René Hake van FC Twente bij de start van de competitie kan beschikken over Enes Ünal en Yaw Yeboah. De twee negentienjarigen worden komend seizoen gehuurd van Manchester City, maar bezitten nog niet de benodigde papieren.

FC Twente wacht nog op papieren van Ünal en Yeboah

'Normaal duurt het tien werkdagen voordat de formaliteiten zijn afgerond en pas dan mogen ze voor het eerst met ons meetrainen. Dat moment zal dicht op onze eerste wedstrijd tegen Excelsior zitten, dus het wordt krap', beseft Hake, in gesprek met Voetbal International.

Ünal verblijft momenteel in Turkije, waarvoor hij reeds één A-interland speelde. FC Twente is ervan overtuigd met hem een spits met een neusje voor de goal in huis gehaald te hebben. De Turk werd vorig seizoen in de tweede competitiehelft verhuurd aan NAC Breda. In veertien wedstrijden in de Jupiler League maakte hij negen doelpunten.

Yeboah wacht in Ghana op zijn tewerkstellingsvergunning. De multifunctionele aanvaller, die op de vleugels en ook als schaduwspits kan spelen, werd afgelopen seizoen verhuurd aan Lille. De Fransen lieten hem slechts drie keer opdraven in de Ligue 1.

Schmidt
Een andere tegenvaller voor FC Twente is de stevige enkelblessure die Vincent Schmidt afgelopen zaterdag opliep tegen Al-Tawoon (3-3). De twintigjarige verdediger moet zes tot acht weken toekijken. De uit de academie afkomstige Schmidt speelde in de voorbereiding veelvuldig als linksback en leek een basisspeler te worden. FC Twente hoopt deze week een nieuwe linkervleugelverdediger te kunnen begroeten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.