FC Twente via late strafschop langs ADO

FC Twente had alle moeite met ADO Den Haag, maar pakte alsnog de drie punten dankzij een late strafschop, die werd benut door Blaise N'Kufo: 2-1.

De beslissing viel in de negentigste minuut. Scheidsrechter Fred Sterk wees op aangeven van zijn assistent naar de stip, na hands van Alberto Saavreda. Blaise N’Kufo hield het hoofd koel en klopte doelman Dorus de Vries.

Dat FC Twente zou gaan winnen leek logisch met het ingaan van de rust. Via Simon Cziommer waren de Tukkers al na vier minuten op voorsprong gekomen, nadat Jason Culina in die openingsfase al twee grote kansen had gemist. De Duitse middenvelder schoot vanaf twintig meter raak en zag zijn schot nog getoucheerd worden door een Hagenaar.

In de 45ste minuut ging bovendien Tom van der Leegte in de fout. Door na een overtreding op N’Kufo te lang te blijven mekkeren tegen scheidsrechter Sterk kreeg hij zijn tweede gele kaart. Eerder had hij al geel gepakt na een handsbal.

Toch kwam ADO nog langszij. Vlak na rust belandde een schot van Daniël Rijaard via doelman Sander Boschker en de Enschedese verdediger Ramon Zomer in het Twentse doel.

De beter spelende thuisploeg knokte lang om deze gelijke stand ongedaan te maken, maar tegen de tien Hagenaren dwong de ploeg van coach Rini Coolen heel weinig af. Totdat Sterk in de slotfase Saavreda hands zag maken.