FC Twente verzuimt te profiteren van puntenverlies PSV

FC Twente heeft minimaal geprofiteerd van het verlies van koploper PSV. Tegen PEC Zwolle creëerde de ploeg van Steve McClaren te weinig om aanspraak te maken op de winst. Het was het eerste puntenverlies in het eigen stadion: 2-2.

Voor het eerst sinds twee maanden blessureleed was er in de basis van FC Twente weer ruimte voor Leroy Fer. Met de middenvelder kon FC Twente in de eerste helft geen vuist maken tegen een zeer compact spelend PEC Zwolle. Verder dan een vrije trap van Tadic (lat) en een kopbal voorlangs van Douglas kwamen de Tukkers niet.

Zo makkelijk als het Zwolle voor rust afging, zo snel leek het de wedstrijd na de pauze uit handen te geven. Edwin Gyasi (foto) ging in de 46ste minuut over het been bij Joey van den Berg, hetgeen hem een strafschop opleverde. Tadic faalde niet.

Het brak de ban in het tot dan toe gezapige duel. Denni Avdic was een minuut na de openingstreffer vlakbij de gelijkmaker, maar in duel met Sander Boschker was de 41-jarige keeper de winnaar.In de 55ste minuut was het alsnog raak voor Avdic. Een hoekschop van Rochdi Achenteh belandde na een redding van Boschker op een schot van Ronnie Reniers voor de voeten van de Zweed. Met links verschalkte hij de doelman alsnog. Het was pas de tweede keer dat Twente in eigen stadion een goal tegen kreeg dit seizoen.

In de 88ste minuut leek PEC-captain Joey van den Berg coach Steve McClaren en de zijnen verder in de zorgen te duwen (2-1), maar Luc Castaignos redde een punt voor Twente. Net als Vitesse staat de ploeg nu op twee punten achter koploper PSV.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.