FC Twente versterkt zich met transfervrije Ede

Reacties

FC Twente-trainer Alfred Schreuder mag in Chinedu Ede een nieuwe speler verwelkomen. De 28-jarige Duitser komt transfervrij over van FSV Mainz 05 en tekent in Enschede een tweejarig contract.

FC Twente versterkt zich met transfervrije Ede

Ede doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Hertha BSC en maakte in 2006 zijn debuut voor de club uit Berlijn. De multifunctionele middenvelder trok later langs MSV Duisburg en FC Union Berlin, waarna hij in 2012 neerstreek bij FSV Mainz 05.

Die club verhuurde hem in 2014 aan 1. FC Kaiserslautern, vorig seizoen kwam Ede op huurbasis uit voor het Cypriotische Anorthosis Famagusta. Nu vindt hij voor de komende twee seizoenen onderdak in Enschede.

Oude bekende
'Ik ken Chinedu nog uit mijn tijd bij AGOVV, want ik wilde hem toen al halen', zei technisch manager Ted van Leeuwen op de clubsite van FC Twente. 'Hij doorliep de verschillende jeugdelftallen van Duitsland en ik ben hem blijven volgen. Vorig jaar heb ik met hem gewerkt bij Famagusta (Van Leeuwen was daar afgelopen seizoen technisch directeur, red.) en ik weet dat ze hem daar graag hadden gehouden. Hij is een speler die op beide vleugels uit de voeten kan en op het middenveld kan spelen.'

'FC Twente is een mooie club en de Nederlandse manier van voetballen spreekt me aan', liet Ede optekenen bij zijn presentatie. 'Offensief en technisch; dat past bij me. Ik ben aanvallend ingesteld en kan op meerdere posities spelen. FC Twente ken ik van namen als Marko Arnautovic, Eljero Elia en Dusan Tadic en dat de club in 2011 in de Champions League speelde. Ik weet dat er veel veranderd is en dat er veel spelers zijn vertrokken. Ik wil het team helpen om er een goed seizoen van te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.