FC Twente verslaat lastig ADO Den Haag

FC Twente blijft een goed voetballende ploeg, maar winnen blijkt niet zo makkelijk als fraai spelen. Tegen ADO Den Haag pakte de Enschedese formatie al knokkend de drie punten: 3-1.

Ondanks het goede spel en het veldoverwicht had Twente moeite om de Haagse tegenstander van zich af te schudden. Sharbel Touma forceerde na een uur de beslissing Hij profiteerde van matig uitverdedigen van ADO na een vrije trap van Kennedy Bakircioglu en schoot van buiten de zestien de bal binnen. Deze verdiende voorsprong gaf de thuisploeg niet meer uit handen.

Zoals vaker begon Twente voortvarend aan het treffen. In het Arke Stadion zette de ploeg van coach Fred Rutten de bezoekers flink onder druk en was het wachten op de eerste treffer. Na grote kansen van Ramon Zomer en Touma en een kopbal op de lat van Blaise N'Kufo was het in de vijftiende minuut raak. Jeroen Heubach mikte vanaf twintig meter een vrije trap in het Haagse doel.

ADO bleek nog niet geslagen. Uit een van de eerste grote mogelijkheden scoorde de ploeg van coach Lex Schoenmaker direct. Na een vrije trap van Tininho bezorgde Mark de Vries de bal bij Laurent Delorge, die met zijn rechter de bal achter Sander Boschker schoot.

Na rust lukte het Twente om afstand te nemen van het povere maar hardwerkende én ruig spelende ADO. Touma zorgde voor de 2-1 en vlak voor tijd stelde Ismail Aissati de zege veilig. Met een fraai gebogen schot vanaf de rand van de zestien beloonde de huurling coach Fred Rutten voor zijn eerste basisplaats.

FC Twente blijft op de vierde plaats met een voorsprong van twee punten op Feyenoord. ADO heeft evenveel punten als hekkensluiter RKC Waalwijk.