FC Twente verliest door vroege goal Roda JC

Roda JC maakte een einde aan de ongeslagen reeks van FC Twente, dat acht duels niet had verloren. In Kerkrade lukte het de rode aanvalsmachine niet om de gele verdedigingsmuur uiteen te spelen.

FC Twente verliest door vroege goal Roda JC

Het was in Limburg een botsing van stijlen. De thuisploeg die zich terugtrok voor het doel van Bram Castro, terwijl de bezoekers het liefst zo ver mogelijk van de eigen keeper, Sander Boschker, vandaan speelden. De tactiek van Huub Stevens werkte zondag het best.

Al in de eerste minuut sloeg Roda toe. Adil Ramzi vond Dieter Van Tornhout, die alerter reageerde dan Ramon Zomer en met een intikkertje doelman Boschker klopte. Het vroege doelpunt drukte een groot stempel op het verloop van het duel, gezien de spelopvatting van beide elftallen.

Na de 1-0 had FC Twente de bal, maar het eenrichtingsverkeer van de Tukkers naar het Limburgse doel, leverde weinig kansen op. En als er al eens gevaar was, dan stond het vizier niet op scherp bij bijvoorbeeld topscorer Blaise N'Kufo en Kenndy Bakircioglu.

Roda bleek heel wat effectiever in de aanval. Na een half uur was het opnieuw Van Tornhout die opnieuw op aangeven van Ramzi scoorde. Ditmaal draaide hij handig weg bij Zomer waarna Boschker niet al te best ingreep.

Twente kwam er aanvallend niet echt aan te pas. In de slotfase moesten de mannen van coach Fred Rutten zelfs met zijn tienen op jacht naar een doelpunt, nadat Jeroen Heubach zijn tweede gele kaart had geïncasseerd. Het had weinig invloed op het resultaat.

Bekijk hier al onze video's