FC Twente verliest Bengtsson per direct aan Malmö FF

Reacties

FC Twente is eindelijk verlost van Rasmus Bengtsson. De 28-jarige verdediger kwam woensdag een vierjarig contract overeen met het Zweedse Malmö FF, de club waar hij zijn jeugdjaren doorbracht.

FC Twente verliest Bengtsson per direct aan Malmö FF

'Ik heb vijf mooie jaren bij FC Twente gehad en ik zal de club, de supporters en de sfeer in het stadion missen', vertelt Bengtsson op de clubwebsite. 'Ook buiten het veld kijk ik terug op een fijne periode. Het is voor mij speciaal dat ik terugkeer naar Malmö, de stad waarin ik ben opgegroeid. Als jonge speler ben ik bij Malmö FF begonnen en heb daar de hele jeugdopleiding doorlopen. Ik heb een speciale band met de stad en de club.'

FC Twente wilde afgelopen zomer al af van Bengtsson, die met zijn jaarsalaris zwaar op de begroting drukte. Er diende zich toen echter geen nieuwe club aan die naar de zin was van Bengtsson, die vervolgens in Enschede bleef. De afgelopen maanden kwam de verdediger bij FC Twente nauwelijks nog aan spelen toe, ook door een spierblessure. Bengtsson stond sinds 2010 onder contract bij FC Twente, dat hem nu transfervrij laat vertrekken naar Malmö. De Zweedse competitie begint over ruim een week.

De viervoudige international van Zweden startte zijn profloopbaan bij Trelleborgs FF en kwam via Hertha BSC in juli 2010 bij FC Twente terecht. In totaal speelde Bengtsson 114 officiële wedstrijden, waarin hij negen keer scoorde. Met de Tukkers won hij de KNVB-beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.