FC Twente vangt vertrek Bjelland op met Katsikas

Reacties

FC Twente heeft de verdediging versterkt met de Griek Giorgos Katsikas. De 25-jarige verdediger komt transfervrij over van PAOK Saloniki.

FC Twente vangt vertrek Bjelland op met Katsikas

Katsikas (foto) tekent in Enschede een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar. De Griek begon zijn loopbaan bij Iraklis Saloniki, waarna hij in 2011 overstapte naar stadgenoot PAOK. Voor die club kwam hij in vier seizoenen tijd slechts in 42 wedstrijden in actie.

Voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder is de komst van Katsikas zeer welkom. Eerder op de donderdag werd aanvoerder en steunpilaar Andreas Bjelland namelijk al verkocht aan het Brentford FC van manager Marinus Dijkhuizen. Na Darryl Lachman (Sheffield Wednesday), Kasper Kusk (FC Kopenhagen), Bilal Ould-Chikh (Benfica) en Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt) was Bjelland de zoveelste vertrekker. Katsikas is een linksbenige verdediger die vooral in het centrum speelt, net als Bjelland.

Sfeer
Ik ben heel blij dat ik deze fantastisch stap mag maken; mijn eerste club in het buitenland', toont Katsikas zich op de website van zijn nieuwe club blij. 'De afgelopen dagen heb ik een goede indruk gekregen van FC Twente. Er hangt een fijne sfeer bij de club en er zijn goede faciliteiten. Ik was al bekend met FC Twente, want anderhalf jaar geleden is er al contact geweest tussen mij en de club. Toen kwam het nog te vroeg.'

Ook technisch manager Ted van Leeuwen van de Tukkers is content. 'We zijn blij dat we hem aan de selectie kunnen toevoegen. Met Giorgos hebben we een goede en sterke verdediger in huis gehaald, die de nodige ervaring heeft opgedaan in de Griekse competitie en in Europese wedstrijden met PAOK. Bovendien is het een jongen met een goed en open karakter; een leiderstype.' Katsikas verschijnt vrijdag al op het trainingsveld.

Bekijk hier al onze video's