FC Twente twijfelt over aanstellen technisch manager

Reacties

FC Twente gaat voorlopig verder zonder technisch manager. De club nam vorige week afscheid van Ted van Leeuwen, die na een dienstverband van nog geen anderhalf jaar alweer vertrok. Van Leeuwen vond onderdak bij Esbjerg fB, de hekkensluiter van de Deense Superliga.

FC Twente twijfelt over aanstellen technisch manager

Zijn takenpakket binnen FC Twente wordt verdeeld over technisch directeur Jan van Halst, trainer René Hake en hoofd opleiding Michel Jansen. 'Tot het einde van dit seizoen zullen we allemaal een stap harder moet zetten en daarna gaan we analyseren of de organisatie behoefte heeft aan een nieuwe technische manager', aldus Van Halst (foto) tegen Voetbal International. 'Op dit moment gaat de aandacht vooral uit naar het opnieuw optuigen van de scouting.'

Als gevolg van een reorganisatie werd anderhalf jaar geleden de complete scoutingsstaf ontslagen. FC Twente was daarna afhankelijk van de netwerken van individuele functionarissen zoals Van Leeuwen. Uit zijn koker komen de drie huurlingen van Manchester City – Enes Ünal, Bersant Celina en Yaw Yeboach – die dit seizoen indruk maken bij FC Twente.

De club heeft inmiddels de van Go Ahead Eagles afkomstige Kenneth Zandvliet aangesteld om de scouting van de Voetbalacademie vorm te geven. Voor de profscouting wil de club een coördinator aantrekken die een groep data-analisten moet aansturen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.