FC Twente thuis moeizaam langs SC Genemuiden

SC Genemuiden dacht even aan een stunt bij FC Twente, maar de titelverdediger plaatste zich door treffers van Emir Bajrami toch nog voor de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi.

De start van FC Twente was goed, want al in de derde minuut tekende Leroy Fer uit een hoekschop voor de 1-0. Het leek een eenvoudige avond te worden voor de ploeg van trainer Co Adriaanse, maar Topklasser Genemuiden weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag en kwam in de elfde minuut op gelijke hoogte. Na een schitterende aanval trok Patrick Lip de treffer over.

En daar bleef het niet bij, want in de 56ste minuut was het Luuk de Jong die uit een hoekschop zijn eigen doelman Nick Marsman passeerde. Een stunt leek in de maak, maar een mislukte voorzet van Nacer Chadli leverde zes minuten later de 2-2 op. De Jong kreeg de kans om zijn fout goed te maken toen Ola John een strafschop verdiende, maar de aanvaller zag zijn inzet gered worden.

Dankzij Bajrami lukte het FC Twente toch nog om in de reguliere speeltijd de overwinning te pakken. Na een goede actie van John schoot hij de 3-2 binnen en kort daarna bekroonde hij een knappe individuele actie met zijn tweede treffer van de avond. SC Genemuiden kwam nog wel terug tot 4-3, maar daar bleef het bij in Enschede. Foto: VI Images

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}