FC Twente stuurt Roda op weg naar Jupiler League

Reacties

In de jacht op de tweede plaats heeft FC Twente een overtuigende zege geboekt op een armzalig Roda JC (3-0), dat zich alleen via de nacompetitie nog kan handhaven in de Eredivisie.

FC Twente stuurt Roda op weg naar Jupiler League

FC Twente kon halverwege de eerste helft al met een gerust hart achterover leunen. De gewenste zege om de druk op nummer twee Feyenoord te leggen kon de Tukkers na een indrukwekkende start nauwelijks meer ontgaan. Torgeir Børven was met twee treffers de gevierde man.

Maar de Noorse vervanger van de geschorste Luc Castaignos had in zijn productieve avond niet te klagen over geluk. Bij de 1-0 stuitte hij aanvankelijk op keeper Filip Kurto, waarna de bal via zijn lichaam alsnog in het Roda-doel ging.

Bij de 2-0 was Børven dank verschuldigd aan Kees Luijckx. De verdediger legde de bal in een poging de bal weg te werken in de voeten van de Noor, die zich wel raad wist met de onverwachte kans.

Daarmee leek Roda JC geslagen, zeker gezien het zwakke verweer waaruit geen moment de penibele situatie naar voren kwam. De magere afspiegeling bij rust bood nog enige hoop, net als de zeldzame kans laat in de eerste helft voor Krisztian Németh (foto).

Maar die illusies werden snel weggenomen door FC Twente. Kyle Ebecilio was in de 53ste minuut de man die daarvoor verantwoordelijk was. Zijn harde schot na moeizaam uitverdedigen was de genadeklap voor de ploeg uit Kerkrade.

Met nog twee duels voor de boeg moet Roda JC directe handhaving definitief uit het hoofd zetten. De achterstand op nummer vijftien NAC Breda is met acht punten onoverbrugbaar, zodat alleen een ontsnapping via de play-offs nog mogelijk is.  

FC Twente deed juist goede zaken om de play-offs om Europees voetbal te vermijden. Door de zege groeit de voorsprong op nummer vijf PSV tot zes punten, al spelen de Eindhovenaren zondag nog tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.