FC Twente stelt begroting drastisch naar beneden bij

Reacties

FC Twente gaat volgend seizoen werken met een budget van 36 miljoen euro, waar in het huidige boekjaar nog zo'n 44 miljoen euro wordt uitgegeven. De nieuwe saneringsronde volgt op de aftrek van drie punten die FC Twente vorige week kreeg opgelegd door de licentiecommissie van de KNVB.

FC Twente stelt begroting drastisch naar beneden bij

De straf werd uitgedeeld omdat een aantal criteria in het plan van aanpak dat moet leiden tot een gezonde financiële huishouding, niet werd gehaald.

FC Twente wil zo'n acht miljoen euro bezuinigen en realiseert het grootste deel daarvan door te snijden in de salarispost voor de spelers. De zogeheten voetbalbegroting gaat komend seizoen van zestien miljoen terug naar tienenhalf miljoen euro. Het beloftenteam wordt uit de Jupiler League gehaald en weer ondergebracht in de reguliere beloftencompetitie.

Een derde wezenlijke besparing wordt gerealiseerd door de vrouwentak onder te brengen in een aparte stichting, van waaruit ze zichzelf in de toekomst zal moeten bedruipen. In de organisatie zullen aflopende contracten de komende tijd formeel worden opgezegd en opnieuw tegen het licht worden gehouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.