FC Twente reddeloos ten onder tegen Werder Bremen

FC Twente werd in het eerste half uur volledig overklast door Werder Bremen en kon in het restant van de wedstrijd het tij niet meer keren. Een 4-1 nederlaag en uitschakeling in de Europa League tot gevolg.

FC Twente reddeloos ten onder tegen Werder Bremen

FC Twente-coach Steve McClaren moest puzzelen in zijn aanval. De geblesseerde Blaise Nkufo werd vervangen door Luuk de Jong en ook Miroslav Stoch kon vanwege kleine pijntjes niet starten. Bernard Parker vulde zijn positie links voorin in.

Vanaf het eerste fluitsignaal werden de Tukkers fors met de rug tegen de muur gezet. Werder Bremen opende furieus en zette over het hele veld druk op FC Twente. Na een kwartier zag de thuisploeg die speelwijze beloond worden met een treffer. De ploeg dwong de bezoekers tot een fout en vond aan de linkerkant Hugo Almeida die scherp voortrek zodat Claudio Pizarro kon binnentikken.

Vijf minuten later trof de Peruaan voor de tweede keer doel. Na een flitsende aanval via Marko Marin en vooral Mesut Özil kon de spits eenvoudig voor 2-0 zorgen. Het was een fase waarin FC Twente volledig dronken werd gespeeld. De ploeg kwam goed weg toen Almeida in zeer kansrijke positie snoeihard de paal teisterde.

De 3-0 viel evenzogoed nog binnen het half uur. Wederom was Özil de architect. Nu was de mee opgekomen Naldo het eindpunt van een zaalvoetbalaanval. Het radeloze Twente was tot dat moment geen seconde in de wedstrijd geweest en mocht eigenlijk niet eens klagen dat het slechts drie keer had moeten vissen.

Kort na de treffer van Naldo, kreeg FC Twente plots weer hoop. De tot dan toe onzichtbare Bryan Ruiz vond met een afgemeten voorzet De Jong die uitstekend tegendraads binnenkopte. Vanaf dat moment kreeg het team van McClaren wat meer vat op de wedstrijd en leek het weer een beetje op de ploeg die terecht hoog staat in de Eredivisie.

Na rust kreeg Ruiz de uitgelezen kans om de Twente virtueel in de volgende ronde te schieten. Alleen voor Werder-goalie Christian Vander mikte de Costa Ricaan echter op de paal. Praktisch uit de tegenstoot maakte Pizarro zijn derde. Sander Boschker kreeg nog wel een hand tegen zijn inzet, maar zag hem tergend langzaam zijn doel in stuiteren.

De hoop van FC Twente vervloog door die treffer en geloofde nauwelijks nog in een goed resultaat. De stand bleef daarom 4-1 in het voordeel van Werder Bremen dat op indrukwekkende wijze de laatste zestien van de Europa League behaalde.

Bekijk hier al onze video's