FC Twente raakt Corona kwijt aan FC Porto

Reacties

Jesús Corona is de volgende speler die FC Twente verlaat. FC Porto betaalt een slordige twaalf miljoen euro voor de 22-jarige Mexicaan.

FC Twente raakt Corona kwijt aan FC Porto

FC Porto toonde al in een eerder stadium interesse in Corona, maar de flankspeler was afhankelijk van de bereidwilligheid van private investeerders, die een groot deel van zijn transferrechten bezitten. Twente ontvangt daardoor naar schatting slechts drie tot vier miljoen voor Corona, die voor vijf jaar tekende bij Porto.

Corona laat de Tukkers achter met de nodige kopzorgen. Hij is namelijk niet de eerste aanvallend ingestelde speler die het Enschedese schip verlaat. Eerder kozen onder anderen Kasper Kusk (FC Kopenhagen, Den), Bilal Ould-Chikh (Benfica, Por), Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt, Dui) en Youness Mokhtar (Al-Nassr, SAr) al voor een buitenlands avontuur. FC Twente haalt geen vervanger voor Corona.

De noodzakelijke leegloop voor het financieel noodlijdende FC Twente leverde de club sportief aardig wat problemen op. De Enschedeërs peurden uit de eerste vier speelronden van het Eredivisie-seizoen 2015-16 slechts één punt, wat trainer Alfred Schreuder zijn ontslag opleverde. Bovendien wist de ploeg in die eerste competitieduels slechts drie keer het net te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.