FC Twente profiteert niet optimaal van verliespartij PSV

In navolging van PSV heeft ook FC Twente in het eerste competitieduel van 2013 direct punten laten liggen. Waar de Eindhovenaren vrijdag met 1-3 onderuit gingen tegen PEC Zwolle, hield FC Twente nog een punt over aan het thuisduel met RKC Waalwijk: 0-0. Daardoor zijn de Tukkers wel de nieuwe koploper.

FC Twente profiteert niet optimaal van verliespartij PSV

Waar bij FC Twente Nacer Chadli en Dusan Tadic nog goed aan het duel begonnen, zakte het niveau al snel naar een bedenkelijk niveau. Twente, dat met de van een blessure herstelde Leroy Fey en Peter Wisgerhof als vervanger voor de zieke Rasmus Bengtsson startte, slaagde er niet in grote kansen te creëren. Via een vrije trap van Tadic kwam Twente nog het dichtst in de buurt van een treffer.

RKC Waalwijk bleef gemakkelijk op de been en drong zelfs regelmatig aan. Mart Lieder, de vervanger van de geschorste Teddy Chevalier, en Florian Jozefzoon waren bedrijvig. Laatstgenoemde kreeg twee kansen, waarbij hij bij de laatste zelfs alleen op doelman Nikolay Mihaylov af mocht. De RKC-aanvaller leek evenwel te schikken van de uitstormende Bulgaar, waardoor de kans verloren ging.

Ook in het tweede bedrijf deden de ploegen verwoede pogingen om tot scoren te komen, maar dat lukte niet. Nourdin Boukhari kreeg namens RKC nog een goede kans, terwijl Leroy Fer in de slotminuut nog rakelings naast schoot.

Ondanks de averij is FC Twente wel koploper. De voorsprong op PSV bedraagt een punt. Ajax en Feyenoord hebben de mogelijkheid om zondag tot op een punt van de formatie van Steve McClaren komen. De twee aartsrivalen treffen elkaar in de Amsterdam Arena. Een schrale troost voor Twente was dat de ploeg al voor de tiende keer dit seizoen de nul hield, ook daarmee is de ploeg koploper.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen