FC Twente productiever dan ooit tevoren in Eredivisie

FC Twente is dit seizoen ongekend productief in de Eredivisie. De ploeg van de vertrokken trainer Co Adriaanse en zijn opvolger Steve McClaren maakte in de eerste negentien wedstrijden al 52 doelpunten, meer dan ooit tevoren.

FC Twente productiever dan ooit tevoren in Eredivisie

Het vorige doelpuntenrecord dateerde van de Eredivisiejaargang 1968/69, toen er na de eerste negentien competitieduels van het seizoen 48 treffers op de teller stonden. De Tukkers eindigden tijdens dat seizoen uiteindelijk op 69 goals in 34 duels, nog altijd een clubrecord.

Als FC Twente het huidige doelpuntenmoyenne (2,74) minimaal weet vast te houden in het restant van dit Eredivisieseizoen, zal de formatie van McClaren finishen op 93 doelpunten.

In de huidige selectie zijn Luuk de Jong en de tussentijds naar FC Porto vertrokken Marc Janko de productiefste spelers met respectievelijk vijftien en tien treffers. Achter dat duo volgt vleugelaanvaller Ola John met zes goals.

FC Twente werkt vanavond in de eigen Grolsch Veste de derby met Heracles Almelo af. Het duel van de 21ste speelronde in de Eredivisie begint om 20.00 uur. (Ramon Min) <br />De vijf productiefste seizoenen van FC T<B></B>wente in de Er<B></B>edivisie na 19 ronden<br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's