FC Twente presenteert Zweedse international

FC Twente heeft opnieuw versterking gevonden in Zweden. Sharbel Touma tekent deze week een contract bij de Enschedese club.

FC Twente presenteert Zweedse international

De aanvaller is afkomstig van Halmstads BK en speelt de komende 2,5 jaar bij de Tukkers. Hij komt per 1 december transfervrij over van Halmstads, waarvoor hij afgelopen competitie tien goals maakte.

'Hij is een aanvaller die tweebenig is en op drie posities kan spelen: rechterspits, nummer 10 en linkerspits', vertelt technisch directeur Johan Plageman op de website van zijn club. 'We hebben hem gehaald voor de rechtsbuitenpositie omdat wij vonden dat het elftal niet in balans was. Daar was een rechteraanvaller voor nodig, we zijn dan ook erg blij met de komst van Touma.'

Touma is de tweede Zweed die tijdens dit seizoen naar Twente verhuist. Eerder maakte Daniel Majsterovic de overstap van Malmö FF naar de nummer dertien van de Holland Casino Eredivisie.

Voor Touma is het een fraaie week, want hij maakt tevens deel uit van de Zweedse selectie, die woensdag in actie komt tegen Schotland voor de WK-kwalificatie. Hij heeft nog geen interland gespeeld, maar is opgeroepen omdat Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg en Zlatan Ibrahimovic zich allen hadden afgemeld met blessures.

Bekijk hier al onze video's