FC Twente overweegt verkoop Janko aan Trabzonspor

Marc Janko (foto) kan zijn carrière vervolgen in Turkije. De 28-jarige spits van FC Twente, heeft een aanbod gekregen van Trabzonspor.

FC Twente overweegt verkoop Janko aan Trabzonspor

De zesvoudig kampioen van Turkije staat in de competitie op de teleurstellende de achtste plaats en is dringend op zoek naar een centrumspits. Janko, die voor FC Twente in de eerste seizoenshelft 17 goals maakte in 26 officiële wedstrijden, staat ook in de belangstelling van Fenerbahçe.

De Enschedese club staat niet onwelwillend tegenover een vertrek van de Oostenrijkse international. Met Luuk de Jong beschikt Twente al over een volwaardige aanvalsleider en een verkoop van Janko kan welkome miljoenen opleveren die nodig zijn om het elftal in de winterstop te versterken.

FC Twente speurt naar een vervanger voor de eind augustus aan Fulham verkochte Bryan Ruiz en wil sowieso een linkervleugelverdediger aantrekken. Eerste keus Dwight Tiendalli heeft een wisselvallige eerste seizoenshelft achter de rug en bovendien loopt zijn contract na dit seizoen af.

De in de zomer van 2010 van Zulte Waregem gekochte Bart Buysse is in Enschede al afgeschreven en lijkt terug te keren naar België. Racing Genk neemt deze week een beslissing of het de 26-jarige Buysse op huurbasis of definitief overneemt van FC Twente.

In Enschede is Robbert Schilder (25) een voorname kandidaat voor de positie van linksback, maar diens huidige club NAC vraagt vooralsnog een transfersom van rond de twee miljoen euro. Een goedkoper alternatief is Oscar Wendt. FC Twente had de 26-jarige Zweed afgelopen zomer al op de korrel, maar Wendt maakte toen transfervrij de overstap van FC Kopenhagen naar Borussia Mönchengladbach.

In Duitsland is zijn carrière echter in het slop geraakt, want Wendt kwam in slechts drie Bundesliga-duels in actie. Daardoor verloor hij ook zijn plaats in de nationale selectie van Zweden. Wendt wil komende zomer graag mee naar het EK in Polen en Oekraïne en heeft Borussia Mönchengladbach gevraagd of hij in de tweede seizoenshelft kan worden verhuurd. De Duitse club is vooralsnog niet erg happig om Wendt te laten gaan.

Voor meer over Marc Janko en FC Twente, lees Voetbal International nr. 52 die vanaf woensdag 28 december in de winkel ligt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's