FC Twente overleeft bliksemstart VVV-Venlo

FC Twente won met 2-1 van VVV-Venlo. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. De promovendus opende sterk en bleef gedurende de volle negentig minuten in de wedstrijd. De thuisploeg won dankzij een sterke fase, na eerder op achterstand te zijn gekomen.

Het wederom fris spelende VVV-Venlo was nog maar net aan de wedstrijd begonnen of de ploeg nam al de leiding. Uitstekend doorzetten van Ruben Schaken resulteerde in een voorzet op Achmed Ahahaoui, die goed tegendraads binnenkopte: 0-1.

Als reactie op het doelpunt speelde FC Twente vervolgens ruim een half uur lang zijn beste voetbal van de avond. De combinaties vlotten weer en de buitenspelers Miroslav Stoch en Bryan Ruiz waren bij vlagen ongrijpbaar. Na een kwartier tekende de Costa-Ricaan Ruiz voor de gelijkmaker. Het matige wegwerken van Frank van Kouwen strafte hij met een acrobatische inzet af.

Binnen het half uur kopte Ruiz ook een hoekschop door die door Douglas hard achter Kevin Begois, de vervanger van de geblesseerde Dennis Gentenaar, in het dak van het doel geschoten. Tussen de doelpunten door had Kenneth Perez nog de paal geraakt uit een vrije trap.

Na rust miste de thuisploeg scherpte en bleef het lang spannend. Naarmate het einde van het duel dichterbij kwam kreeg de ploeg van Steve McClaren weer de geest en was een uitbreiding van de score waarschijnlijker dan de gelijkmaker van het dappere VVV. Stoch teisterde de lat en Theo Janssens treffer werd geannuleerd vanwege hands. Ken Leemans had in de blessuretijd nog de gelijkmaker op de voet, maar het schot van de Belg ging net naast.

VVV-Venlo moest zonder punten terug naar huis, maar kon tevreden zijn over het vertoonde spel. FC Twente blijft in punten gelijkstaan met PSV en voert de ranglijst met de Eindhovenaren aan.