FC Twente ook onderuit tegen Olympiakos

FC Twente kreeg een halve week na de forse nederlaag tegen Gençlerbirligi de kans revanche te nemen. In Veenoord bleek Olympiakos Piraeus woensdagavond met 2-1 te sterk voor de Tukkers.

FC Twente probeerde de kater van het 5-0 oefenverlies tegen Gençlerbirligi woensdagavond weg te spoelen tegen de Griekse landskampioen. Na een goede openingsfase kwam de ploeg van trainer Alfred Schreuder goed weg toen Olympiakos de paal trof. Even later was het wel raak. Konstantinos Fortounis zette de bezoekers in de 29ste minuut op 1-0. Vlak voor rust verdubbelde Felipe Pardo de voorsprong uit een counter.

Pas in de 77ste minuut deed Hakim Ziyech namens Twente iets terug. De technische middenvelder tekende met een gekruld schot in de verre hoek voor de 2-1, tevens de eindstand.

De Tukkers sluiten de voorbereiding zondag af met een uitwedstrijd tegen Schalke 04. Twente start de competitie op zondag 9 augustus met een bezoek aan FC Groningen.

Opstelling FC Twente: Drommel; Andersen, Uvini (62. Van der Heyden), Bijen, Schilder (46. Van der Lely); Ebecilio, Tapia (46. Mokotjo), Ziyech; Cabral (46.Mokhtar), Oosterwijk (76. Eghan), Hölscher (46. Da Cruz).