FC Twente ontslaat Schreuder

Reacties

Alfred Schreuder is niet langer de trainer van FC Twente. De Tukkers hebben het contract met de coach ontbonden. Voorlopig neemt de huidige assistent-trainer René Hake de taken waar.

FC Twente ontslaat Schreuder

FC Twente vindt zichzelf na vier wedstrijden terug op de zestiende plaats, met één schamel puntje. Daarmee evenaarden de Tukkers een negatief clubrecord. Ook in de seizoenen 2002/03, 1987/88 en 1982/83 pakte Twente in zijn eerste vier duels slechts één punt. In laatstgenoemde jaargang degradeerde de club uiteindelijk naar de Eerste Divisie. Afgelopen zaterdag ging de derby bij Heracles Almelo met 2-0 verloren.

'Het bestuur van Twente ziet onvoldoende perspectief voor verdere samenwerking met Schreuder', aldus voorzitter Aldo van der Laan op de site van de Tukkers. 'Het is duidelijk dat de teleurstellende sportieve seizoenstart daar een doorslaggevende rol bij speelt. Een moeilijk maar onvermijdelijk besluit. Zeker omdat Alfred Schreuder vanaf  2007 actief is voor FC Twente. Eerst als speler en vanaf 2009 als onderdeel van de technische staf.'

Na de teleurstellende tiende plaats in het afgelopen seizoen gingen er al geluiden op om het contract met Schreuder te laten ontbinden. De hoofdcoach - die in 2014 officieel werd aangesteld als eindverantwoordelijke nadat Michel Jansen het seizoen daarvoor als stroman fungeerde - was nog in het bezit van een verbintenis tot medio 2019, een contract dat nu afgekocht moet worden door de Tukkers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.