FC Twente neemt laat afstand van Qarabag Agdam

Qarabag Agdam bood in Enschede knap verzet. Bryan Ruiz boorde Azerbeidzjaanse hoop echter de grond in en bracht FC Twente op de drempel van de Europa League (3-1).

FC Twente-trainer Steve McClaren sprak van 'een raar gevoel' aan de vooravond van het eerste duel met Qarabag Agdam. De tegenstander uit Azerbeidzjan was een onbekende voor de Tukkers en bevestigde na acht minuten het voorgevoel van McClaren.

FC Twente had een half uur nodig om de onverwachte openingstreffer van Vügar Nadyrov ongedaan te maken. Bryan Ruiz was de man die tekende voor de gelijkmaker en FC Twente na ruim een uur ook aan een voorsprong hielp. De Costaricaan kopte in de 66-ste minuut raak.

De voorsprong was voor FC Twente geen aanleiding gas terug te nemen. Qarabag Agdam, dat voor rust nog aanvallend van zich had doen spreken, kwam er nauwelijks meer aan te pas. Miroslav Stoch, die met een bekeken kopbal al de paal raakte, verzorgde negen minuten voor het einde de voorzet die door Douglas tot een doelpunt werd gepromoveerd.

Met de 3-1 voorsprong heeft FC Twente een voorschot genomen op de Europa League. De ploeg is een ronde verder als Qarabag Agdam in eigen huis niet voor een nieuwe onaangename verrassing zorgt.