FC Twente mist Luuk de Jong in ieder geval tegen ADO

FC Twente-trainer Steve McClaren kan zaterdag in in de Eredivisiewedstrijd tegen ADO Den Haag ieder geval nog geen beroep doen op Luuk de Jong. Op de gemaakte scan is enige schade aan de buitenband van de rechterenkel van de spits te zien.

FC Twente mist Luuk de Jong in ieder geval tegen ADO

Een exacte diagnose kan nog niet gesteld worden, aangezien door de zwelling in het gewricht niet alles goed zichtbaar is. De wedstrijd van zaterdag komt sowieso te vroeg voor de onfortuinlijke aanvaller.

De Jong (dit seizoen al twintig keer trefzeker in de Eredivisie) liet zich woensdagavond in de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd tegen De Graafschap een kwartier voor tijd noodgedwongen vervangen door Glynor Plet, nadat de spits zich had verstapt.

Achter de naam van aanvoerder Peter Wisgerhof staat nog een vraagteken. De verdediger is herstellende van een hamstringblessure en trainde donderdag nog apart van de groep. Daarnaast is het de vraag of Wesley Verhoek bij de wedstrijdselectie zit.

De vleugelaanvaller maakte onlangs de overstap van ADO Den Haag naar Enschede, maar moest door aanhoudend blessureleed zijn debuut voortdurend uitstellen. Inmiddels traint Verhoek weer volledig met de hoofdmacht. Een rentree bij de beloftenploeg ligt meer voor de hand. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's