FC Twente loopt in Enschede averij op tegen Vitesse

FC Twente is er als enige ploeg in de bovenste regionen niet in geslaagd een overwinning te boeken. Vitesse hield goed stand in Enschede waardoor de ploegen met één punt van het veld stapten (0-0).

Voor Vitesse was het een zware wedstrijd om zich te herstellen van de blamage tegen Feyenoord vorige week (0-4). Het waren echter de Arnhemmers die aanvankelijk een brutale indruk wekten. Na een kleine twintig minuten kwam Vitesse bijna op voorsprong.

Door een fout in de verdediging van Peter Wisgerhof kon Wilfried Bony alleen op Nikolay Mihaylov af. Een bekeken stiftje van Wilfried eindigde in het zijnet van het doel.

Een kwartier later liet Twente voor het eerst van zich horen. Na ruim dertig minuten kon Luuk de Jong volledig vrij koppen. Zijn inzet verdween naast de goal van Piet Velthuizen. Het gebrek aan precisie bij de kopbal van De Jong was typerend voor het optreden van de Tukkers.

In de tweede helft zat er meer scherpte in de formatie van Co Adriaanse. Deze keer stuitte Nacer Chadli op Velthuizen. In de slotfase schommelde het spel heen en weer. Twente kwam niet door de geel-zwarte defensie heen. Vitesse kon een paar keer een goede counter starten maar miste snelheid en overzicht om daadwerkelijk gevaarlijk te zijn.

Twente staat door het gelijkspel drie punten voor op Ajax en zeven punten achter op koploper AZ, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Vitesse is zevende, met hetzelfde aantal punten als SC Heerenveen. Foto: VI Images