FC Twente lonkt steeds meer naar UEFA Cup

FC Twente is al ruim vier maanden zonder nederlaag en voegde thuis tegen NEC drie punten toe aan zijn seizoenstotaal. De Tukkers wonnen met 2-1 en staan weer vijfde, waardoor het toernooi om de UEFA Cup steeds nadrukkelijker lonkt.

Twente had een uur nodig om NEC op de knieën te krijgen. Dmitri Shoukov schoot in de negentiende minuut de fraaie openingstreffer binnen. Van twintig meter maakte de 29-jarige Rus zijn vierde doelpunt van het seizoen. De voorsprong was verdiend omdat Twente een stuk beter speelde dan de Nijmegenaren.

Een kwartier na rust volgde de logische 2-0. Peter Niemeyer kopte geheel vrij een vrije trap van Raymond Fafiani binnen, zijn eerste dit jaar. De strijd leek daarmee definitief gestreden.

Invaller Thijs Hendriks maakte het nog spannend. Acht minuten nadat hij in het veld was gekomen zorgde hij eveneens ongedekt met een volley voor de 2-1. Maar in het vervolg gaf Twente het niet meer uit handen en steeg weer naar de vijfde plaats in de Holland Casino Eredivisie.