FC Twente leed in 2014/15 ruim zes miljoen verlies

Reacties

Voor het derde opeenvolgende boekjaar heeft FC Twente een zwaar miljoenenverlies geleden. De noodlijdende club maakte vandaag de herziene jaarrekening over het seizoen 2014/2015 openbaar.

FC Twente leed in 2014/15 ruim zes miljoen verlies

Daaruit blijkt een nettoverlies van 6,1 miljoen euro op een omzet van 38,7 miljoen euro. Over het seizoen 2012/2013 kenden de Enschedeërs een negatief resultaat van 8,5 miljoen euro. Het boekjaar 2013/2014 liet een verlies van 8,2 miljoen euro zien.

FC Twente trok in maart de jaarrekening over het vorige seizoen in, omdat de transfer van Dusan Tadic naar Southampton niet op de juiste wijze in de boeken was verwerkt. Onder meer een betaling van 1,8 miljoen euro aan de zaakwaarnemer van Tadic was niet verdisconteerd. Voor het terugtrekken van de jaarrekening werd de club vorige maand al gestraft met een aftrek van drie punten.

Waar FC Twente in de oorspronkelijke jaarrekening op een nettoverlies van zo’n 3,5 miljoen euro dacht uit te komen, is het operationele verlies in de herziene cijfers 9,9 miljoen euro. Daarnaast boekte de club voor 2,2 miljoen aan belastingvorderingen af. Een positief transferresultaat van zes miljoen euro bracht het nettoverlies op 6,1 miljoen euro.

FC Twente kan alleen faillissement afwenden door een forse schuldsanering. Door het recent gesloten crediteurenakkoord wordt 13 miljoen euro kwijtgescholden. Daarnaast wordt zes miljoen euro aan verplichtingen omgezet in achtergestelde leningen. Daarmee verdwijnt een kleine twintig miljoen euro aan schulden van de balans. Verder doet FC Twente afstand van het eigendomsrecht van de Grolsch Veste, in ruil voor een gemeentelijke garantstelling voor 32 miljoen euro.

De steun van de Enschedese politiek en het regionale bedrijfsleven is alleen van kracht als FC Twente de proflicentie behoudt. Daarover krijgt de club deze maand uitsluitsel van de licentiecommissie van de KNVB

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.