FC Twente laatste jaren kwelgeest van opkrabbelend Roda JC

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Roda JC Kerkrade en FC Twente verrichten vrijdag de aftrap van de 27ste speelronde.

FC Twente laatste jaren kwelgeest van opkrabbelend Roda JC
Speelronde: 27
Aftrap: vrijdag 17 maart, 20.00 uur
Scheidsrechter: Christiaan Bax 

• Ondanks de 3-1 overwinning op FC Groningen van vorige week staat Roda JC Kerkrade nog altijd onder de beruchte streep op plek zestien. Tegenstander FC Twente heeft de cijfers van een middenmoter (tien zeges, acht remises en acht nederlagen), maar bezit als nummer zeven slechts drie punten minder dan nummer vier FC Utrecht.

• Roda JC Kerkrade en FC Twente nemen het alweer voor de 42ste keer in Limburg tegen elkaar op in de Eredivisie. De thuisploeg veroverde twintig keer de volle buit, moest zich twaalf keer tevreden stellen met een gelijkspel en ging negen keer onderuit.

• De laatste jaren is FC Twente een kwelgeest voor Roda JC. De laatste overwinning van de Limburgers (duels in Enschede meegerekend) dateert van 10 september 2011, toen het 2-1 werd. Sindsdien pakte Roda JC in de acht onderlinge ontmoetingen tegen FC Twente niet meer dan twee punten en maakte het slechts drie doelpunten.

• Roda JC kwam in de voorbije twee thuisduels tot winst. Achtereenvolgens Go Ahead Eagles (1-0) en FC Groningen (3-1) werden aan de zegekar gebonden. De laatste keer dat de Limburgers drie achtereenvolgende Eredivisie-zeges voor eigen publiek boekten, was in de jaargang 2011/12.

Eerder dit seizoen hielden deze ploegen elkaar in Enschede in evenwicht: 0-0.
Eerder dit seizoen hielden deze ploegen elkaar in Enschede in evenwicht: 0-0.

• Tegen liefst zeven van de resterende acht tegenstanders in dit Eredivisie-seizoen speelde Roda JC gedurende de eerste competitiehelft gelijk. De formatie van coach Yannis Anastasiou deelt de status van remisekoning met AZ (beide elf gelijke spelen).

• FC Twente verloor deze Eredivisie-jaargang nog geen enkel competitieduel waarin het op voorsprong stond. De veertien wedstrijden waarin dit gebeurde, resulteerden in tien zeges en vier gelijke spelen. Anderzijds boekte FC Twente geen enkele overwinning na een achterstand (twee remises, acht nederlagen).

• De laatste zes keer dat FC Twente een uitwedstrijd op vrijdag speelde, bleef de ploeg verstoken van de drie punten. Uitgerekend op bezoek bij Roda JC werd in het seizoen 2013/14 de laatste uitzege geboekt op vrijdag.

• FC Twente heeft nog maar twee punten minder dan in het volledige voorbije Eredivisie-seizoen: 38 om veertig. Destijds moesten de Tukkers wel drie punten inleveren wegens financieel wanbeleid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.