FC Twente krijgt opnieuw goed nieuws van licentiecommissie

Reacties

FC Twente heeft vrijdag goed nieuws gekregen over de financiële huishouding. De Tukkers zijn door de licentiecommissie van de KNVB op basis van de halfjaarcijfers opnieuw ingedeeld in Categorie 2.

FC Twente krijgt opnieuw goed nieuws van licentiecommissie

Twente keerde eind december al terug in veilige haven na jaren van financiële malaise. Door het verlaten van de zorgwekkende Categorie 1 bleef de licentie van de club behouden. Twente werd bij het vorige meetmoment in februari al opnieuw in Categorie 2 ingedeeld. Die indeling werd toen gemaakt op basis van de jaarstukken van 2015/16 en de prognosecijfers over 2016/17.

Financieel en operationeel directeur Erik Velderman is in zijn nopjes met de nieuwe handhaving in Categorie 2. 'Een bewijs dat we op de goede weg zijn, wetende dat er nog veel werk te verzetten is', aldus Velderman op de site van Twente. Het volgende meetmoment gaat over de begroting voor het seizoen 2017/18, die Twente in juni moet indienen bij de KNVB.

Ultee
Twente maakte vrijdag ook bekend dat Sjors Ultee vanaf volgend seizoen assistent-trainer is bij het eerste. Hij is momenteel de coach van Twente Onder 17. Ultee, die de vorige twee seizoenen assistent-trainer was bij FC Utrecht, gaat zich bij de hoofdmacht onder meer bezighouden met de ontwikkeling van individuele spelers. 

Trainer René Hake kijkt vooruit naar de samenwerking met Ultee. 'We werken dit seizoen al veel met Sjors samen op het gebied van wedstrijdanalyses. We denken dat hij ook nadrukkelijk van meerwaarde kan zijn op het gebied van talentontwikkeling.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.