FC Twente krijgt een forse tik op de neus van PSG

FC Twente leed een kansloze nederlaag tegen Paris Saint-Germain in het laatste pouleduel in de strijd om de UEFA Cup. Al na een half uur was de ploeg van Steve McClaren kansloos voor een goed resultaat. Ondanks het 4-0 verlies eindigt FC Twente als tweede in de poule.

De volgende ronde was al bereikt door het team van Steve McClaren, die het zich dan ook kon veroorloven Eljero Elia, Kenneth Perez en Blaise N'Kufo uit voorzorg buiten de basis te laten. Maar voor het resultaat was het sparen van het drietal te veel van het goede.

In een levendige openingsfase sprong PSG zorgvuldiger met de kansen om. Onachtzaamheid in de Twentse defensie bracht de Tukkers al snel op achterstand. Peguy Luyindala wist wel raad met het buitenkansje en deed de hoop voor het halen van de volgende ronde opleven in het Parc des Princes. Met name Marko Arnautovic kreeg diverse mogelijkheden om wat terug te doen voor FC Twente, maar net als zijn teamgenoten ontbrak het de Oostenrijker aan precisie.

Nadat Stéphane Sessegnon in de 25ste minuut voor de 2-0 had gezorgd was het gedaan met FC Twente. De tweede helft bleef de ploeg van McClaren op zoek naar de aansluitingstreffer maar moesten de Tukkers nog meer tegentreffers incasseren. Mateja Kezman, die ook nog een strafschop gestopt zag worden door Sander Boschker, en weer Luyindala tekenden voor een 4-0 eindstand.

Paris Saint-Germain heeft daarmee als nummer drie in de poule ook de volgende ronde bereikt. Schalke 04 wordt gepasseerd en Racing Santander komt een doelpunt te kort om de Parijzenaren voor te blijven.