FC Twente komt sterk terug tegen Willem II

FC Twente kwam sterk terug bij Willem II. De Tukkers kregen in de eerste helft twee strafschoppen tegen maar wonnen toch in Tilburg: 1-3.

In het eerste half uur verkeerde FC Twente in de problemen. Het verloor niet alleen Luke Wilkshire met een oogblessure, het kreeg ook nog twee strafschoppen tegen. Sander Boschker veroorzaakte de eerste, maar maakte zijn fout ongedaan door de inzet van Rydell Poepon te keren.

Boschker moest zich gewonnen geven bij een tweede penalty. Nadat Darl Douglas was gaan liggen in een duel met Jeroen Heubach, lukte het Mohamed Messoudi wél om de keeper van Twente te passeren: 1-0.

De bezoekers bogen deze achterstand nog voor het rustsignaal om en gingen uiteindelijk verdiend met de drie punten aan de haal. Binnen vijf minuten kopte Blaise N'Kufo op aangeven van Karim El Ahmadi de gelijkmaker tegen de touwen. En vlak voor rust was het invaller Frank Demouge die ietwat ongelukkig met het hoofd een vrije trap van El Ahmadi in zijn eigen doel knikte.

In de 57ste minuut besliste Romano Denneboom het duel met een individuele actie. Hij ontsnapte over de linkerflank, kapte en draaide zich vrij en passeerde Kenneth Vermeer in de verre hoek. Willem II kwam in het laatste half uur kracht tekort om Twente nog te achterhalen.

Twente heeft acht punten uit vier duels en klimt naar de vijfde plaats, Willem II bezet met twee punten de vijftiende plaats. Overigens raakte Willem II-coach Dennis van Wijk in de eerste helft Douglas kwijt met een hamstringblessure.