FC Twente klopt FC Utrecht ondanks ondertal

FC Twente is erin geslaagd Feyenoord uit de topvijf van de Eredivisie te stoten. De Tukkers passeerden de Rotterdammers door de 1-0 overwinning bij FC Utrecht en deden dat zelfs na ruim een halve wedstrijd met tien tegen elf.

Twente kwam met een man minder te staan omdat Douglas in de 42ste minuut tegen zijn tweede gele kaart opliep. De Braziliaanse verdediger, die al geschorst dreigt te worden voor een elleboogstoot tegen Moussa Dembélé, deelde eerst een schop uit en hield daarna zijn tegenstander vast.

Tot dat moment deden de twee ploegen in De Galgenwaard niet veel voor elkaar onder. De kansen waren schaars, al trof Twente paal en lat en zag Utrecht de lat een goal voorkomen.

In overtal had FC Utrecht na rust wel een optisch overwicht, maar het leverde niets op. Twente was gevaarlijker en had in de 63ste minuut kunnen scoren. Eljero Elia ontsnapte na een snel genomen vrije trap, maar stuitte op doelman Wesley de Ruiter. Snel daarna werkte Blaise N'Kufo de bal op de lat.

In de resterende 27 minuten leek het op een gelijkspel uit te lopen. In de negentigste minuut zorgde Twente alsnog voor een stuntje. Invaller Orlando Engelaar vond N'Kufo en de Zwitser zette voor. Stein Huysegems, eveneens ingevallen, kopte raak.

FC Twente heeft nu één punt voorsprong genomen op Feyenoord en SC Heerenveen, dat de Rotterdammers op doelsaldo voor blijft. Utrecht sluit het linkerrijtje en houdt een marge van twee punten op Vitesse.