FC Twente kansloos onderuit bij kort debuut Bruno Uvini

Bij het debuut van Bruno Uvini heeft FC Twente een pijnlijke nederlaag geleden tegen Gençlerbirligi, dat in Oldenzaal met 5-0 te sterk was.

Napoli-huurling Bruno Uvini maakte in het oefenduel met de Turkse middenmoter zijn eerste minuten in een Twente-shirt. Een groot succes werd dat niet voor de Braziliaanse mandekker, want toen hij in de 33ste minuut werd afgelost door Joachim Andersen stond Gençlerbirligi al op een 3-0 voorsprong.

Bij rust stond Twente zelfs op een 5-0 achterstand, mede door een doelpunt van Nederlander Mustafa El Kabir. In de tweede helft bleven de Tukkers, waar Renato Tapia als invaller zijn rentree maakte, een grotere nederlaag bespaard. Twente oefent voor de seizoenstart nog tegen Olympiakos Piraeus (29 juli) en Schalke 04 (2 augustus).

Heracles Almelo - Sivasspor 2-2
Heracles Almelo kwam beter voor de dag tegen een Turkse opponent. Mede door doelpunten van Jaroslav Navratil en Paul Gladon speelde Heracles met 2-2 gelijk tegen Sivasspor. In Mariënberg scoorden Orhan Gülle en Burhan Eser namens Sivasspor. Op 1 augustus oefent Heracles nog tegen het Griekse Veria.

Ross County - NEC 0-2
Kristján Emilsson heeft NEC in Schotland langs Ross County geholpen. De 22-jarige IJslander was na rust met twee doelpunten beslissend voor de Nijmegenaren. Bij de eerste treffer van Emilsson was Marcel Appiah de aangever, Nassim Amaarouk gaf de assist bij het tweede doelpunt. NEC sluit op 1 augustus de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen Levante.