FC Twente is na nederlaag verplicht tot spelen play-offs

FC Twente heeft het reguliere seizoen op bezoek bij VVV-Venlo (4-2 nederlaag) in mineur afgesloten en is verplicht tot het spelen van play-offs om een (beter) Europa League-ticket. De Tukkers eindigen het reguliere seizoen als zesde.

FC Twente is na nederlaag verplicht tot spelen play-offs

AZ was op voorhand de enige ploeg uit de topvijf die Twente nog kon achterhalen. Door de eigen nederlaag bleek dat een brug te ver voor de Tukkers. Bovendien bleek de hulp van Groningen onvoldoende.

Twente, dat in spits Glynor Plet de vervanger van de zieke Luuk de Jong had, kwam in Venlo na een half uur op voorsprong. Roberto Rosales bediende met een voorzet op maat Leroy Fer (foto), die met een volley van dichtbij de score kon openen.

Op slag van rust kwamen de Limburgers nog wel langszij. Uche Nwofor kon Douglas gemakkelijk van zich afschudden en zo Yanic Wildschut een niet te missen kans bieden: 1-1.

Kort na rust kwam Twente opnieuw op voorsprong. Na een voorzet van Wesley Verhoek kon Nacer Chadli binnen tikken. Opnieuw kon Twente de voorsprong niet vasthouden. Danny Holla kopte raak na een corner van Steven Berghuis. Uitgerekend Berghuis, huurling van Twente, hielp VVV ook nog aan een voorsprong. In de slotminuut vergrootte Michael Uchebo met de 4-2 het leed van Twente.

Mede door de nederlaag sluit Twente het seizoen af als zesde en moet de ploeg in de play-offs Europees voetbal zien veilig te stellen. Ook voor VVV-Venlo zit het seizoen er nog niet op. De Limburgers waren al zeker van de zestiende plaats en moeten in de play-offs om promotie-degradatie handhaving zien te bewerkstelligen.

Overigens is Twente al wel zeker van een Europees ticket. Op basis van het Fair Play-klassement mag Nederland een extra ploeg afvaardigen voor deelname aan de Europa League. Die plek gaat naar FC Twente als ze naast het betere ticket dat via de play-offs beschikbaar is grijpen. In principe spelen de Tukkers dus voor extra vakantie, aangezien ze bij het Fair Play-ticket al in de eerste voorronde instromen en niet in de tweede, zoals bij het play-offs-ticket wel het geval is. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's