FC Twente is het langst ongeslagen in eigen huis

Reacties

● FC Twente – Go Ahead Eagles stond 26 keer eerder op het programma in de Eredivisie. Twente was twintig keer de sterkste, Go Ahead won tweemaal (G4).

FC Twente is het langst ongeslagen in eigen huis

● FC Twente won vijf van de laatste zes Eredivisieduels met Go Ahead (thuis en uit); vorig seizoen verloren de Deventenaren bij de terugkeer in de Eredivisie met 3-1 in de Grolsch Veste.

● FC Twente is op dit moment in eigen huis de langst ongeslagen Eredivisieploeg . Een reeks van 23 thuisduels op rij (laatste verlies was op 10 maart 2013, Vitesse 0-1).

● Vorig seizoen behaalde FC Twente de meeste punten (elf) uit onderlinge ontmoetingen tussen de vier Overijsselse Eredivisieteams, één meer dan runner-up Go Ahead Eagles (tien).

● FC Twente heeft tot nu toe 99 Eredivisiegoals gemaakt tegen Go Ahead Eagles. Slechts vier teams scoorden vaker tegen de Deventenaren (Ajax, PSV, Feyenoord en Sparta).

● De laatste zeven wedstrijden van FC Twente eindigden in een gelijkspel (alle competities).

● In het seizoen 2002/03 gebeurde het voor het laatst dat de Tukkers net als nu nog geen overwinning geboekt hebben na vier speelronden.

● Twente-aanwinst Ryo Miyaichi maakte in het seizoen 2010/11 drie doelpunten en gaf drie assists in twaalf Eredivisieduels voor Feyenoord.

● Go Ahead Eagles wist in de laatste drie uitduels in de Eredivisie steeds tweemaal te scoren (W1, G1, V1).

● In de eerste vier Eredivisiewedstrijden van het seizoen hielden de Eagles twee keer de nul, net zo vaak als in het hele vorige seizoen.

● De ploeg uit Deventer kan in uitduels al 24 keer op rij niet de nul achterin vasthouden.

● Mocht Go Ahead tegen FC Twente de nul houden, dan doen het dat voor het eerst sinds oktober 1993 in drie opeenvolgende Eredivisiewedstrijden.

● Jop van der Linden was betrokken bij acht van de laatste elf goals van Go Ahead Eagles uit standaardsituaties (vier goals, vier assists).

● Go Ahead maakte tot nu toe de minste overtedingen in de Eredivisie (37).


Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.