FC Twente in gedachten al bij weekeinde in Eindhoven

Voetbal International volgt de twee Nederlandse clubs in de Europa League op de voet. Donderdagavond besluit het al uitgeschakelde FC Twente de Europa League-campagne in eigen huis tegen het eveneens uitgeschakelde Helsingborgs IF.

FC Twente in gedachten al bij weekeinde in Eindhoven


FC TWENTE
Voor FC Twente staat er donderdagavond niets op het spel in de Europa League-wedstrijd tegen Helsingborgs IF. Trainer Steve McClaren kan zich volledig gaan richten op de competitie en gaf daar direct blijk van door enkele vaste waarden te sparen. De Engelsman grijpt deze wedstrijd eveneens aan om zijn sterspeler Nacer Chadli klaar te stomen voor de topper van zondag tegen PSV. Bij een overwinning op de Eindhovenaren kunnen de Tukkers hun voorsprong op PSV uitbreiden naar vier punten en blijven ze aan kop staan in de Eredivisie.In tegenstelling tot Chadli krijgen Willem Jansen, Roberto Rosales, Leroy Fer en Robbert Schilder juist wel rust met het oog op de wedstrijd van zondag. Hierdoor krijgen de jonge talenten Tim Hölscher, Mirco Born en Joey Pelupessy een kans zich te manifesteren in het eerste elftal van FC Twente. Ook houdt de Engelsman rekening met zijn ervaren doelman Sander Boschker, die plaats zal nemen op de reservebank. McClaren mist al zijn keepers Nikolay Mihaylov en Daniel Fernandes vanwege blessures en wil daarom geen enkel risico nemen met de 42-jarige Boschker, die zondag wel het doel zal verdedigen in Eindhoven. Filip Bednarek zal hierdoor zijn debuut maken in het doel van FC Twente tijdens de laatste groepswedstrijd van de Europa League.Opvallend FC Twente won dit seizoen nog geen enkele groepswedstrijd. De laatste Europese overwinning was de kwalificatie-wedstrijd tegen Bursaspor (4-1). Van de voorgaande vijf Europa League-wedstrijden verloren de Tukkers een keer en speelden ze vier keer gelijk.Afwezigen Willem Jansen (voorzorg), Roberto Rosales (voorzorg), Leroy Fer (voorzorg), Robbert Schilder (voorzorg), Daniel Fernandes (bovenbeen), Nikolay Mihaylov (knie) en Rasmus Bengtsson (geschorst).

HELSINGBORGS IF
Net als bij FC Twente staat er voor Helsingborgs IF niets op het spel en dus gaat de Europa League-confrontatie van donderdagavond tussen beide ploegen om des keizers baard. Ook Helsingborgs kon dit seizoen nog niet overtuigen in groep L en wist alleen een punt te pakken in de wedstrijd tegen FC Twente.Opvallend Bij de vijfvoudig landskampioen van Zweden speelt op dit moment de Nederlander Rachid Bouaouzan. De aanvaller kwam in het verleden uit voor onder meer NEC en Sparta en scoorde dit seizoen twee keer voor de club die dit jaar als zesde eindigde in de Zweedse competitie.Afwezigen Geen.

FC Twente speelde drie keer eerder tegen een Zweedse ploeg. In het seizoen 1980/81 speelde FC Twente twee keer tegen IFK Göteborg. De Tukkers wonnen de eerste confrontatie thuis met 5-1, en verloren de return in Zweden met 2-0. De derde wedstrijd tegen een opponent uit Zweden was dit jaar in en tegen Helsingborg (2-2).

Datum Wedstrijd Uitslag
08-11-2012 FC Twente - Levante UD 0-0
20-09-2012 FC Twente - Hannover 96 2-2
30-08-2012 FC Twente - Bursaspor 4-1
02-08-2012 FC Twente - FK Mlada Boleslav 2-0
19-07-2012 FC Twente - FC Inter Turku 1-1


Bekijk hier al onze video's