FC Twente in de wachtkamer voor Tighadouini

Reacties

FC Twente zou zich graag versterken met Adnane Tighadouini, maar is afhankelijk van de plannen die diens huidige werkgever Málaga heeft met de 23-jarige aanvaller. 'Hij zou een versterking zijn voor iedere Eredivisie-club', stelt Ted van Leeuwen, technisch directeur van de Tukkers, in gesprek met Voetbal International.

FC Twente in de wachtkamer voor Tighadouini

Tighadouini is in Spanje nog in het bezit van een contract tot medio 2020, maar heeft er weinig perspectieven. Het afgelopen halfjaar werd hij uitgeleend aan het Turkse Kayserispor en nu lonkt een terugkeer naar Nederland, waar hij eerder uitkwam voor Vitesse, Cambuur, FC Volendam en NAC Breda.

'Maandag komen ze bij Málaga voor het eerst bij elkaar', weet Van Leeuwen, die eerder met Nederlandse Marokkaan samenwerkte bij Vitesse. 'Ze maken dan de eerste inventarisatie. Als ze open staan voor een vertrek van hem, hopen wij een kans te maken. We hebben al contact gehad met zijn management, maar dat contact leggen was vrij simpel. Ik ken hem al vanaf zijn jongste jeugd.'

Tighadouini is echter niet het enige doelwit van de Eredivisionist uit Enschede. 'We hebben meerdere draadjes uitgegooid en hopen dat er snel een vis aan zit', zegt Van Leeuwen. De op handen zijnde transfer van Felipe Gutiérrez naar Real Betis en het geld dat daarbij vrijkomt is in die zoektocht geen onzekere factor. 'Die transfer is bijna rond, maar nog niet helemaal. Het gaat nog om wat formaliteiten.'

De verwachting is dat die laatste plooien snel worden gladgestreken en de 25-jarige Chileen gepresenteerd kan worden in Spanje, waar hij momenteel al verblijft. Van Leeuwen: 'Maar de transfersom die we ontvangen, kunnen we niet direct weer investeren. Het gaat, zoals bij alle transfers, alleen om het salaris dat dan wegvalt.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.