FC Twente huurt spits Olaitan van Olympiakos Piraeus

Reacties

FC Twente heeft een nieuwe spits. De Nigeriaan Michael Olaitan wordt voor een seizoen gehuurd van Olympiakos Piraeus, met een optie tot koop.

FC Twente huurt spits Olaitan van Olympiakos Piraeus

Olaitan werd afgelopen seizoen verhuurd aan Ergotelis, waarvoor hij in twaalf optredens eenmaal scoorde in de hoogste Griekse afdeling. Zijn beste jaar kende de Nigeriaanse jeugdinternational twee seizoenen geleden, toen hij acht competitietreffers maakte namens Olympiakos en met de club overleefde in de Champions League. Met een assist droeg hij bij aan de sensationele zege (2-0) op Manchester United, waarna Robin van Persie met drie treffers in de return het vonnis velde over de Grieken.

Operatie
Die terugwedstrijd in Manchester maakte Olaitan overigens niet meer mee. Tijdens de beladen partij tegen Panathinaikos verloor de spits na een halfuur zijn bewustzijn. Wat volgde was een operatie en een lange revalidatie. Maar inmiddels zegt hij weer volledig hersteld te zijn. 'Na gesprekken met mijn familie heb ik heel bewust voor deze club gekozen. Het Nederlandse voetbal past bij mij, maar ook de speelwijze van FC Twente', licht hij zijn transfer toe op de clubsite.

'Ik volg Michael al vier jaar, want ik vind hem een geweldige spits', aldus technisch manager Ted van Leeuwen. 'Heel veelzijdig, zeer gedisciplineerd en koelbloedig. Ik vind het heel bijzonder dat we het voor elkaar gekregen hebben dit talent naar Enschede te halen. Ofschoon hij nog maar 22 jaar is, heeft hij al de nodige ervaring en zijn persoonlijkheid past heel goed in onze kleedkamer. Zijn carrière heeft weer even een zetje nodig.'

Olaitan maakte de hele voorbereiding mee met Olympiakos, dat woensdag tegenstander van FC Twente was in een vriendschappelijk duel. Dat duel wonnen de Grieken met 2-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.