FC Twente huurt Ghanees Yeboah van Manchester City

Reacties

FC Twente huurt dit seizoen de negentienjarige Yaw Yeboah (19). De Ghanese middenvelder annex aanvaller komt, als hij de medische keuring doorstaat, tijdelijk over van Manchester City.

FC Twente huurt Ghanees Yeboah van Manchester City

Yeboah werd in de zomer van 2014 door Manchester City weggeplukt uit zijn vaderland. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Lille. In Frankrijk kwam hij tot vijf officiële wedstrijden. Behalve twee bekerduels maakte hij in drie competitiewedstrijden zijn opwachting. Scoren deed de Ghanese jeugdinternational in die optredens niet.

Yeboah, die ook als rechtsbuiten of als nummer 10 uit de voeten kan, beschikt bij The Citizens  nog over een contract tot medio 2018. Zelf is hij verheugd over zijn nieuwe avontuur. 'Ik kijk er erg naar uit om voor FC Twente te spelen', vertelt hij op de clubwebsite. 'Vorig seizoen heb ik ervaring opgedaan bij Lille in Ligue 1. De coach heeft me daar bij het eerste team gehaald en mij het vertrouwen gegeven. Dat is belangrijk voor me. Ik ben een speler die wil laten zien hoe goed die kan voetballen, maak graag individuele acties en ik wil altijd de bal hebben. Ik kan zowel op de vleugel als op de '10' spelen. Bij FC Twente hoop ik veel minuten te maken en belangrijk te zijn. Thomas (Agyepong, red.) heeft me veel over FC Twente verteld en ik heb er veel zin in.'

Voor de Tukkers is de huurling de derde versterking van deze zomer. Stefan Thesker, de Duitser die vorig seizoen al op huurbasis in Enschede speelde, werd definitief overgenomen van Greuther Fürth en Dylan Seys wordt gehuurd van Club Brugge. Shadrach Eghan en Kyle Ebecilio keerden bovendien terug van huurperiodes bij respectievelijk S Stabæk IF en ADO Den Haag.

Bekijk hier ook alle uitgaande transfers bij FC Twente

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.