FC Twente heeft Franse concurrentie in strijd om Plet

Naast Marc Janko heeft Emir Bajrami mogelijk zijn laatste duel gespeeld voor FC Twente. De Enschedese club is in de zoektocht naar vers bloed terecht gekomen bij onder anderen Glynor Plet.

FC Twente heeft Franse concurrentie in strijd om Plet

Janko onderhandelt in Portugal met FC Porto over een contract. De Oostenrijkse spits, die na de komst van trainer Steve McClaren in Enschede gezakt is in de pikorde, is mogelijk niet de enige die de Tukkers in januari gaat verlaten. Volgens Sky Sports zoekt ook Emir Bajrami zijn heil elders. West Bromwich Albion is in de markt voor de Zweedse aanvaller.

FC Twente, dat wil meewerken aan een transfer van Bajrami, gaat de verwachte opbrengsten gebruiken om vervangers aan te trekken. ADO Den Haag-aanvaller Wesley Verhoek dreigt door een blessure de overgang naar Enschede mis te lopen. Daarom wordt mogelijk toch een poging gewaagd om Luciano Narsingh alsnog los te weken bij SC Heerenveen. De vraagprijs lijkt echter een te groot obstakel.

Als mogelijke vervanger voor Janko heeft FC Twente het oog laten vallen op Glynor Plet. Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit bevestigt aan Voetbal international de toenadering vanuit Enschede. Maar er ligt ook een schriftelijk bod uit Frankrijk voor de spits, hetgeen de onderhandelingspositie van de Almeloërs versterkt. Naar verluidt gaat het om Brest. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's