FC Twente haalt Klich voor drie jaar terug naar Nederland

Reacties

FC Twente heeft zich definitief versterkt met Mateusz Klich. De middenvelder komt per direct over van 1. FC Kaiserslautern en heeft een contract tot medio 2019 getekend in Enschede.

FC Twente haalt Klich voor drie jaar terug naar Nederland

'Ik ben blij om weer terug te keren in de Nederlandse competitie', zei Klich op de clubwebsite. 'Het voetbal hier past bij me. Leuk ook om weer met René (Hake, red.) te werken, ik ken hem goed vanuit mijn tijd bij Zwolle. Ik kijk er erg naar uit om voor FC Twente uit te komen.'

Klich was op een zijspoor beland bij FC Kaiserslautern, dat de aanvallende middenvelder anderhalf jaar geleden had opgepikt bij VfL Wolfsburg. Bij die club was hij nimmer doorgedrongen tot de hoofdmacht. Ook zijn verblijf bij PEC Zwolle bood geen soelaas. In 2014 kocht Wolfsburg hem terug, maar verder dan het tweede team kwam hij niet.

Die periode in Zwolle (van januari 2013 tot medio 2014) levert Klich nu een terugkeer op de Nederlandse velden op. De huidige FC Twente-trainer Hake kent de Pool nog van zijn tijd als assistent bij PEC. Donderdag bevestigde technisch manager Ted van Leeuwen al aan VI dat Klich nadrukkelijk in de belangstelling stond van de Tukkers.

Bekijk hier alle transfers van FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.