FC Twente: 'Grote waardering voor politieke moed'

Reacties

FC Twente zal zonder voorbehoud de voorwaarden nakomen die zijn gekoppeld aan de garantstelling door de gemeente Enschede. Vrijdag kwam het groene licht.

FC Twente: 'Grote waardering voor politieke moed'

De gemeenteraad stemde vrijdag met een grote meerderheid in met het college-voorstel tot een garantstelling van 32 miljoen, waarmee het voortbestaan van FC Twente is gewaarborgd. 'Wij hebben grote waardering voor de politieke moed van de gemeenteraad van Enschede. Wij realiseren ons dat dit een grote morele verantwoordelijkheid aan onze kant schept', laat de Enschedese club in een verklaring weten.

'Als bestuur, en als organisatie, zullen wij er alles aan doen om het in ons gestelde vertrouwen niet te beschamen', aldus de Eredivisionist. 'Dit besluit betekent dat er een toekomst is voor FC Twente en dat ook de gemeenteraad de sterke verbindende betekenis voor de stad en de regio herkent en erkent.'

'Wij begrijpen dat de raad harde voorwaarden heeft gesteld aan dit positieve besluit. Zeker tegen de achtergrond van de moeilijke financiële positie van vele burgers en instellingen in Enschede. In dat opzicht kunnen wij ook respect opbrengen voor de visie van de tegenstanders. Wij voelen het als ons morele plicht om er alles aan te doen om van FC Twente in alle opzichten weer een normale club te maken', zo besluit de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.