FC Twente één of twee jaar door met Hake

Reacties

Tussen beroepszaken en gerechtelijke uitspraken door probeert FC Twente ook nog iets van een normale bedrijfsvoering overeind te houden. De gesprekken met René Hake over verlenging van het hoofdtrainerschap zitten in de afrondende fase.

FC Twente één of twee jaar door met Hake

Discussiepunt is nog of de 44-jarige coach voor één of twee seizoenen zal tekenen. FC Twente hervat de voorbereiding op het nieuwe seizoen op 20 juni. Op 25 juni staat het eerste oefenduel gepland bij de amateurs van Emos. Een aansprekende tegenstander in de oefencampagne is verder het Southampton van ex-speler Dusan Tadic. De door Ronald Koeman getrainde Engelsen zijn op 27 juli te gast.

Over welke spelers FC Twente dan kan beschikken is vooralsnog onduidelijk. Zo verkoos zowel Zakaria El Azzouzi als Bart Vriends het gepromoveerde Sparta boven de Enschedese club. 'Naarmate de tijd verstrijkt kiest een aantal voor ons interessante spelers voor andere clubs', beseft technisch manager Ted van Leeuwen. 'Zolang we geen duidelijkheid hebben over de licentie en over het niveau waarop we volgend seizoen spelen, kunnen we spelers niets bieden. Deze situatie gijzelt ons allemaal.'

Joachim Andersen mist mogelijk de gehele voorbereiding vanwege het Olympische voetbaltoernooi. De twintigjarige verdediger is opgenomen in de voorlopige selectie van Denemarken dat in Rio is ingedeeld bij gastland Brazilië, Zuid-Afrika en Irak. Het Olympische voetbaltoernooi staat geprogrammeerd van 3 tot en met 20 augustus. Felipe Gutiérrez (25) heeft in Chili een lichte ingreep aan een knie ondergaan. Bij de Chileense aanvoerder van FC Twente werd een meniscus bijgeschaafd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.