FC Twente doet zichzelf tekort tegen PSV

PSV blijft na twee wedstrijden verstoken van een zege. De Eindhovense formatie mocht zich gelukkig prijzen met het gelijkspel bij een sterker FC Twente (1-1).

Fred Rutten had een speciaal plan van aanpak, waarbij Danko Lazovic een bijzondere rol was toebedacht. De basisplaats van de Servische aanvaller ging ten koste van Nordin Amrabat. De PSV-coach kwam na een half uur met een volgende opvallende zet. Spits Danny Koevermans kwam in het veld voor verdediger Dirk Marcellis, met de nodige verschuivingen op het veld als gevolg.

De wisselingen waren des te opvallender, omdat PSV in defensief opzicht geen zekere indruk maakte. De openingstreffer van FC Twente was het resultaat van slechte communicatie van Ola Toivonen en keeper Andreas Isaksson. De spits kopte een corner weg voordat zijn goalie kon ingrijpen. Isaksson kon vervolgens maar half redden en zag daarna de bal via het lichaam van Douglas alsnog in het PSV-doel eindigen (foto onder). De ingreep van Rutten had succes, zij het voor de resterende minuten van de eerste helft. PSV, dat via Balázs Dzsudzsák in de 25ste minuut langszij was gekomen, kreeg meer grip op de wedstrijd zonder dat het tot kansen leidde. Maar in de tweede helft moest de Eindhovense ploeg wederom een antwoord schuldig blijven op het aanvalsspel van FC Twente.

Isaksson, die bij hoge ballen een onzekere indruk maakte, hield PSV in Enschede met knappe reddingen op schoten van onder anderen Kenneth Perez en Theo Janssen op de been. Aan de andere kant maakte Sander Boschker zich in het laatste kwartier belangrijk voor zijn team door grote kansen voor Koevermans en Lazovic onschadelijk te maken.