FC Twente dit seizoen beter dan ooit voor eigen publiek

FC Twente speelde zondag tegen Feyenoord zijn laatste thuiswedstrijd van deze competitie. De lijstaanvoerder in de Eredivisie vestigde dankzij de 2-0 zege op de Rotterdammers een nieuw clubrecord.

FC Twente dit seizoen beter dan ooit voor eigen publiek

De formatie van trainer Steve McClaren beëindigde het seizoen met zestien zeges in zeventien thuisduels, een verbetering van het aantal overwinningen uit het seizoen 1968/69 (vijftien).

FC Twente verspeelde tot dusverre alleen punten in zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat betrof de ontmoeting met PSV, die in 1-1 eindigde. Daarna volgden zestien zeges op rij in de Grolsch Veste met de indrukwekkende doelcijfers 36-9.

FC Twente verbeterde logischerwijs ook het puntenrecord in thuiswedstrijden. Tot aan dit seizoen was de jaargang 19689/69 het meest succesvol met 46 punten uit zeventien duels. Nu eindigde de puntenteller op 49.

Dat is tevens het op twee na hoogste puntenaantal ooit in thuiswedstrijden in één Eredivisieseizoen. Het Nederlandse record staat op naam van Ajax, dat in de seizoenen 1967/68, 1971/72 en 1972/73 al zijn thuisoptredens in winst omzette en zodoende - omgerekend naar drie punten per overwinning - 51 punten verzamelde. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen