FC Twente dankzij Tadic en Promes uit rode cijfers

Reacties

FC Twente lijkt dit seizoen uit de rode cijfers te komen. De club uit Enschede verwacht een netto winst te boeken van minimaal 3,5 miljoen euro.

FC Twente dankzij Tadic en Promes uit rode cijfers

Daarmee komt er een einde aan enkele jaren van zware verliezen. In het seizoen 2012/13 stond de exploitatie van de club 8,5 miljoen euro in de min en vorig seizoen was dat met 7,2 miljoen nauwelijks minder.

De positieve cijfers over de huidige jaargang worden mede ingegeven door de boekhoudkundige verwerking van de transfers van Dusan Tadic en Quincy Promes (foto) naar respectievelijk Southampton en Spartak Moskou.

Vanaf het volgende seizoen denkt FC Twente de exploitatie sluitend te kunnen krijgen zonder dat daarvoor inkomsten uit spelersverkopen of Europees voetbal nodig zijn. De club ziet verder definitief af van een tweede stadion op het trainingscomplex in Hengelo. FC Twente was voornemens op de FBK-terreinen een complex met vierduizend zitplaatsen te realiseren waar de beloften en de vrouwen hun duels zouden kunnen spelen.

'We zijn echter volledig ingehaald door de realiteit', aldus voorzitter Joop Munsterman tegen Voetbal International. 'De thuiswedstrijden van Jong FC Twente in de Jupiler League trekken slechts een paar honderd mensen. Het zou onzinnig zijn daarvoor een aparte accommodatie te bouwen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.