FC Twente concurrent Ajax om handtekening Mokotjo

Reacties

Kamohelo Mokotjo is momenteel een van de meest gewilde spelers in Nederland. Ajax lijkt geïnteresseerd, maar moet haast maken met de middenvelder van PEC Zwolle.

FC Twente concurrent Ajax om handtekening Mokotjo

Een jaar nadat hij door Feyenoord te licht werd bevonden, keert Kamohelo Mokotjo (23) waarschijnlijk alweer terug in de Nederlandse top. De Zuid-Afrikaanse middenvelder lijkt niet langer te houden voor PEC Zwolle.

Mocht Daley Blind deze transferperiode vertrekken bij Ajax, dan geldt Mokotjo in Amsterdam als de gewenste opvolger. 'Het verhaal is heel helder voor ons', zegt Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC tegen Voetbal International. 'Maar als Ajax niet uitkijkt, lopen ze wel het risico dat Kamo nog door een andere club wordt weggeplukt.' Er is namelijk een tweede Nederlandse kaper op de kust: FC Twente.

Nijkamp bevestigt de belangstelling. 'Twente heeft zich inderdaad bij de zaakwaarnemer van Kamo gemeld. De volgende stap is dat ze bij ons gaan aankloppen, denk ik.'

De vraagprijs van PEC voor Mokotjo bedraagt anderhalf miljoen euro. Aan keeper Diederik Boer (33) zou de bekerwinnaar een prijskaartje van een miljoen euro hebben gehangen. De clubman uit Emmeloord is eveneens een optie voor Ajax, maar in zijn geval is een overgang afhankelijk van een eventueel vertrek van Kenneth Vermeer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.