FC Twente boekt tegen FC Utrecht vierde overwinning op rij

Zonder veel indruk te maken is FC Twente opgeklommen naar de vierde plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer Alfred Schreuder won thuis moeizaam van FC Utrecht (3-1).

Het betekende alweer de vierde overwinning op rij voor de Tukkers, maar die kwam uiterst moeizaam tot stand. Al kende FC Twente een geweldige start van de wedstrijd, want reeds na vijf minuten zorgde Kyle Ebecilio voor de voorsprong. De middenvelder krulde een vrije trap binnen en dat leek het startsein voor meer.

Kort na de treffer van Ebecilio faalden Hakim Ziyech en Luc Castaignos in de afwerking, waardoor FC Utrecht blij mocht zijn dat het 1-0 bleef. De bezoekers kwamen na het eerste kwartier steeds beter in de wedstrijd tegen FC Twente, dat zich terug liet zakken en gokte op de omschakeling.

Aan het begin van de tweede helft hetzelfde beeld en via Gevero Markiet waren de Domstedelingen dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal van de verdediger werd van de lijn gehaald. In de 64ste minuut sloeg FC Twente wél toe aan de andere kant, al kreeg het daarbij hulp van Christian Kum.

Knullig
Bij een counter gaf Kamohelo Mokotjo de bal mee aan Luc Castaignos, die FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter passeerde. Maar Kum leek eenvoudig een doelpunt te kunnen voorkomen, maar heel knullig verdween de bal via zijn benen alsnog in het doel. De wedstrijd leek daarmee beslist in het voordeel van FC Twente.

Zeven minuten later kwam de ploeg van trainer Robby Alflen echter terug in de wedstrijd door een treffer van Yassin Ayoub, die een afvallende bal hard binnenschoot. Kansen op de gelijkmaker kwamen er niet meer. Ook niet toen Ayoub in de 89ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg. Een minuut later was de wedstrijd definitief beslist, toen Castaignos de eindstand bepaalde op 3-1.