FC Twente bijt zich stuk op Steaua Boekarest

Steaua Boekarest heeft de voortvarende start van FC Twente in de Europa League gestuit. De Roemenen pakten een punt in Enschede (0-0).

Na de 0-0 tegen Sheriff Tiraspol moest Cristiano Bergodi het veld ruimen als trainer van Steaua Boekarest. Sinds de aanstelling van Mihai Stoichita incasseerde de Roemeense club geen doelpunt meer, en ook FC Twente beet zich stuk op de defensie van Steaua.

Op basis van de positieve spelopvatting verdiende FC Twente meer dan een punt. De ploeg van trainer Steve McClaren ging omzichtig en met een duidelijk doel voor ogen te werk tegen Steaua Boekarest. Het verzorgde positiespel leverde kansen op voor onder anderen Blaise Nkufo en Kenneth Perez.

In het laatste kwartier had Miroslav Stoch tot twee keer toe de gelegenheid FC Twente alsnog de volle winst te brengen. De Slowaakse buitenspeler moest echter zijn meerdere erkennen in Steaua-keeper Robinson Zapata, die in de laatste minuut een poging van Nkufo zonder problemen onschadelijk kon maken. Ondanks de kansen voor de thuisploeg, was het gelijkspel niet helemaal onterecht. Het spel van Steaua Boekarest was minder gepolijst, maar leverde wel het nodige gevaar voor het doel van
FC Twente. Linksback Banel Nicolita stelde in de eerste helft Sander Boschker op de proef, terwijl Pantelis Kapetanos de Twente-doelman op slag van rust tot een redding dwong.

Tien minuten in de tweede helft ontsnapte FC Twente opnieuw aan een achterstand. Bogdan Stancu vond eerst Boschker op zijn weg om in de rebound de bal over het Enschedese doel te werken. Op basis van de kansen was een punt voor Steaua daarom zeker niet gestolen.

Ondanks het puntverlies bleef FC Twente aan kop in Groep H van de Europa League. De Enschedese club heeft na twee duels een voorsprong van één punt. Fenerbahçe, dat begon met een thuisnederlaag tegen FC Twente, herstelde zich ten koste van Sheriff Tiraspol. De Turken wonnen in Moldavië met 1-0 door een doelpunt van Alex in de tweede helft.