FC Twente besluit rampweek met lichtpuntje

Reacties

FC Twente zal zich de morele winnaar voelen nadat het zich bij Willem II heeft teruggeknokt van een achterstand. De Tukkers vertoonden op het veld de veerkracht die zij de komende tijd buiten de lijnen hard nodig zullen hebben: 2-2.

FC Twente besluit rampweek met lichtpuntje

In Tilburg tekende zich snel een rampzalig scenario af voor FC Twente. De wijze waarop leek haast een symbolische speling van het lot. Het was namelijk Jerson Cabral die de Tukkers tot twee keer toe pijnigde, door te scoren in de achttiende en 22ste minuut.

Cabral wordt dit seizoen door Willem II gehuurd van FC Twente, waar hij niet uit de verf kwam mede door de komst van spelers waar met terugwerkende kracht geen geld voor blijkt te zijn geweest. FC Twente kwam vlak voor rust terug tot 1-2. Hakim Ziyech, de miljoenenaankoop wiens komst de Enschedeërs een sanctie van de KNVB opleverde, scoorde met een prachtige vrije trap. Acht minuten na de pauze tekende hij na zwak verdedigen van Mitchell Dijks zelfs voor de 2-2.

Veerkracht
Zo vertoonde FC Twente op het veld de veerkracht en vechtlust die het buiten de lijnen nodig zal hebben om het hoofd boven water te houden. Directeur Gerald van den Belt kondigde vlak voor het duel immers aan dat het ergste misschien nog moet komen voor de Tukkers. Voor FC Twente dreigt namelijk nóg eens een aftrek van drie punten. Daarnaast moet de club alle zeilen bijzetten voor een licentie om volgend seizoen te verkrijgen.

Door de remise in Tilburg neemt in FC Twente de achtste plaats over van SC Cambuur, die het was kwijtgeraakt door de puntenstraf die het woensdag kreeg. Het gat met de zevende plaats, die goed is voor deelname aan de play-offs, bedraagt acht verliespunten. Willem II blijft negende en is met 33 punten vrijwel zeker van lijfsbehoud.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.